فهرست ها

برگزاری نشست نقد و بررسی کتاب "رفاقت به سبک تانک" به مناسبت هفته دفاع مقدس

کتاب "رفاقت به سبک تانک" نوشته داوود امیریان، در دبیرستان حضرت فاطمه زهرا (س) نقد و بررسی شد.

 به مناسبت هفته دفاع مقدس، کتاب "رفاقت به سبک تانک" توسط اعضای فعال نوجوان کتابخانه در دبیرستان حضرت فاطمه زهرا(س) نقد و بررسی شد. در این جلسه خانم روایتی، مسئول کتابخانه عمومی ملاعبدالله بشروی، هدف از برگزاری جلسه نقد کتاب را اظهار نظر در مورد کتاب  و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست.

روایتی درباره نویسنده کتاب گفت: « امیریان اوایل سال 1365 با دستکاری شناسنامه اش داوطلبانه به جبهه می رود و تا پایان جنگ در عملیات‌های مختلفی چون کربلای 1و5 ، بیت المقدس 4 و مرصاد شرکت می کند. او در سال 1369با نوشتن خاطره‌ای درباره فرمانده شهید خود، حسین طاهری با دفتر هنر و ادبیات مقاومت حوزه هنری آشنا می شود. و از آن پس به تألیف و تدوین خاطرات خود و دیگران می‌پردازد و کتاب "رفاقت به سبک تانک" هم از لابه لای همین خاطرات به بوته تألیف درآمده است».

نوبهار یکی از اعضای نوجوان کتابخانه بیان کرد: « کتاب پیش رو ۴۷ حکایت کوتاه و طنزآمیز از وقایع جنگ تحمیلی است. داوود امیریان که در سال‌های جنگ نوجوانی بوده که با دست‌ کاری شناسنامه‌اش راهی جبهه‌ی جنگ شده، خاطرات و دیده‌ها و تجربیاتش را از همان روزها برای نوجوانان روایت می کند. البته در کنار خاطرات شخصی وی برای نگارش این کتاب از خاطرات دیگر رزمندگان نیز استفاده شده است و این مشخصه کتاب را بیشتر از پیش جذاب می کند».

دهقانی مقدم، یکی دیگر از اعضای کتابخانه ادامه داد: « این کتاب با محتوای شوخی و طنز و با نثری شیرین و روان برای گروه سنی نوجوانان فراهم آمده است و این زبان طنز و تصاویر کاریکاتوری و خنده دار آن، ویژگی برجسته ایست که هر نوجوانی را علاقه مند خواندن کتاب می کند.»

عبدالله زاده، دیگر عضو کتابخانه اظهار نظر کرد که: « آنچه مخاطب از خواندن رفاقت به سبک تانک به قلم داوود امیریان در می یابد این است که آدم های قصه، به نوعی مکمل هم هستند و با وجود این که پراکنده به نظر می رسند، اما همگی به سمت ابعاد مشترکی سوق دارند. آرمان و هدف مشترک، عقاید مشابه و اشتراک در انگیزه برای مبارزه و دفاع، شرایط و موقعیتی که از نظر زمانی و مکانی در آن قرار گرفته اند، سبب شده که این آدم ها، جلوه های متفاوتی را در حالات هماهنگ روحی و روانی به نمایش بگذارند».

خانم دولت آبادی، کارشناس رشته ادبیات فارسی و دبیر فرهنگی، ادامه داد: « داستان‌های مجموعه‌ی رفاقت به سبک تانک، با توجه به خاطرات آزاده احمد یوسف زاده نوشته شده است و به همین خاطر اغلب این داستان‌ها گاهی به خاطره نزدیک می‌شوند و با تمام تلاش امیریان برای نزدیکی آن به داستان نتوانسته‌اند به طور کامل از حالت خاطره دور شوند. اما شخصیت جالب احمد و صداقت و واقعیت‌گرایی نهفته در این آثار، به آنها جذابیتی خاص داده است که می‌تواند طبع تازه‌جوی و تنوع‌طلب نوجوانان را، تا حدودی راضی نماید و این حاصل دوستی و رفاقتی است که امیریان با نوجوانان دارد. رفاقتی که به سبک اوست. رفاقتی به سبک امیریان و طنز مخصوص او که اولین بار با شخصیت ایرج در مجموعه ایرج خسته است آزموده شد و حالا در رفاقت به سبک تانک با احمد».

در پایان این جلسه مسئول کتابخانه ضمن تشکر از همه دبیران و دانش آموزانی که در جلسه حضور داشتند از اعضایی که درباره کتاب صحبت کرده بودند با هدایایی تقدیر به عمل آورد.

 

اخبار و اطلاعیه